Informasjon om utvelgelse av det norske landslaget til European Games 2017

Sommeren 2017 arrangeres European Games (EG) for andre gang. Turneringen er et europeisk mesterskap for landslag, og arrangeres av the International Quidditch Association (IQA). I den forbindelse har NRF ansatt et landslagsapparat med landslagstrenere, landslagskoordinator og en uttakskomité som er ansvarlig for landslaget sesongen 2016/2017.

Medlemmene i landslagets uttakskomité har ansvar for å velge ut landslagstroppen. Dette gjøres i 2 steg.
(1) Før hver treningssamling må uttakskomitéen vurdere hvilke spillere i Norge som burde inviteres til å delta på treningssamlingen. Disse spillerne vil variere fra samling til samling. Tidligere invitasjon garanterer ikke invitasjon til neste samling. Senere samlinger vil sannsynligvis ha færre inviterte spillere enn tidlige samlinger.
(2) I god tid før European Games 2017, må uttakskomitéen ta ut det endelige landslaget som skal representere Norge i turneringen.

Verken landslagstrenerne, landslagskoordinator eller medlemmer av uttakskomitéen er garantert en plass som spiller på laget, men kan bli tilbudt en plass på lik linje med andre spillere i Norge.

Hvem kan søke om en plass på landslaget?

I samsvar med krav satt av IQA har NRF bestemt at spillere kan søke om plass på landslaget dersom de oppfyller følgende kriterier:
Personer som fyller 16 år før European Games 2017 (avholdes i juli 2017) og MINST EN AV DE FØLGENDE:
– Norsk statsborgerskap
– Personer som har bodd i Norge i minst 3 år
– Personer som kun har spilt rumpeldunk i Norge
– Personer som har vært registrert som spillere i Norge den inneværende sesongen (august 2016 til juni 2017), og ikke i sitt eget hjemland

Hvordan velges spillerne til landslaget?

Alle som er interesserte i å spille for det norske landslaget må fylle ut et interesseskjema publisert av NRF. Skjemaet vil bli offentliggjort etter den åpne landslagshelgen i november. Her fyller du ut informasjon om deg selv, samt en egenvurdering av dine rumpeldunkferdigheter og et lite motivasjonsbrev. Uttakskomitéen vil bruke interesseskjemaet som utgangspunkt for hvem de ønsker å invitere på landslagssamlinger.

Utvelgelsen av det endelige landslaget vil basere seg på kandidatenes prestasjoner under landslagshelgene, NM og seriespill, samt en generell vurdering av kandidatens ferdigheter. Et maksimalt antall av 21 spillere velges til den endelige landslagstroppen.

You may also like...