Oslo Open 2016

Helgen 15. – 16. oktober arrangerte vi Oslo Open for tredje gang. Det var en stor suksess med flere nykommere siden fjorårets turnering!

Gruppespillet bestod av følgende to grupper:

Gruppe 1 Gruppe 2
GS Grizzlies NTNUI Rumpeldunk
DementÅs Katta Rampeldank
Schnigard QC OSI Viqueens
OSI Vikings BSI Rumpeldunk

Gruppespillet førte til mange gode kamper og det er tydelig at nivået på spillere i Norge øker for hvert år! Både OSI Vikings og NTNUI Rumpeldunk gikk seirende ut av sine grupper. Katta Rampeldank tok en sterk andreplass i sin gruppe der de viste godt samspill og gode enkeltprestasjoner til tross for en spillertropp med mange ferske og unge spillere. Schnigard QC viser også forbedring fra tidligere år, men trakk seg dessverre etter dag 1.

GS Grizzlies spilte sin første turnering, og sine første kamper, under NM i april. Siden den gang har de trent jevnlig, noe som synes. Som et resultat av dette vant de sin første kamp under helgens turnering.

BSI Rumpeldunk er turneringens klare nykommere, da de aldri har deltatt i en turnering tidligere, heller ikke spilt en kamp mot et annet lag. De er et lag med en raskt voksende spillertropp og vi gleder oss til å se hvordan de vil utvikle seg videre. Også de vant sin første kamp under helgens turnering!

Sluttspillet førte til at OSI Viking og NTNUI Rumpeldunk møttes i en semifinale, noe ikke mange ble overrasket over. Det er alltid en glede å se disse to kjempene i norsk rumpeldunk møte hverandre, og denne kampen var ikke et unntak. Det ble en svært intens kamp der NTNUI tok en tidlig ledelse, men de klarte ikke helt riste av seg vikingene fra Oslo. NTNUI ledet med 30 poeng da OSI fanget snoppen, som førte til at det gikk inn i overtid. Kort tid etter fanget OSI snoppen igjen og vant kampen 100*^-80.

NTNUI falt dermed ned i nedre del av sluttspillet for å møte Katta Rampeldank i en ny semifinale. Dette etter at Katta Rampeldank hadde vunnet på overbevisende vis over OSI Viqueens med et sluttresultat på 170*-70. NTNUI viste seg derimot å være for sterke for skolelaget fra Oslo og NTNUI tok seieren etter en kamp som endte i 170*-50.

Det var dermed igjen klar for NTNUI Rumpeldunk mot OSI Vikings, denne gangen i finalen. Det var et sterkere trondheimslag som møtte OSI Vikings denne gangen og igjen tok de en tidlig ledelse. Denne gangen klarte dessverre ikke OSI å holde følge, og de regjerende norgesmesterne avsluttet kampen 20-90*. Dermed vant NTNUI Oslo Open for tredje gang og ble også muligens det første laget i Europa som har vunnet en større nasjonal turnering 3 ganger.

 

Fullstendige resultater fra helga kan sees her.

You may also like...