Rumpeldunk

Selv om en rekke mennesker over hele verden har spilt det de har kalt rumpeldunk i lang tid, regner vi sportens begynnelse som 2005. Da spilte en gruppe studenter ved Middlebury College, Vermont, den første kampen noensinne av det som siden har blitt den internasjonale versjonen av rumpeldunk.

Siden den gang har sporten utviklet seg voldsomt, og det finnes i dag flere hundre lag spredd over mer enn 35 land. Det har blitt arrangert syv VM for klubblag, og gitt ut ti utgaver av en stadig mer detaljert og profesjonell regelbok.

Lenge var det imidlertid bare amerikanere som spilte, og det tok lang tid før sporten tok seg opp i Europa. EM ble for første gang arrangert i 2012, men med svært få deltakende lag, og i hovedsak fra Frankrike. Nå er sporten imidlertid i sterk vekst, også i Norge. NTNUI startet som første lag sommeren 2012, og NM ble for første gang arrangert våren 2013. Siden 2014 har norske lag deltatt i EM for klubblag, og sommeren 2015 deltok det norske landslaget i det første EM for landslag.

I dag finnes det lag over hele Norge. Vil du komme i kontakt med et lag eller starte ditt eget? Se en liste over tilgjengelige lag her.