NRF-logo

BegynnelsenRumpeldunk har blitt spilt siden 2005 i USA, og sporten kom til Norge i 2012 da Bergliot Kulsrud Storruste og Ella Stokke startet NTNUI Rumpeldunk. I løpet av noen måneder dukket det opp flere lag, og våren 2013 ble det for første gang arrangert NM med seks deltakerlag. Vinneren og den første Norgesmesteren ble Lambertseter 1.


Siden har det vært arrangert NM hvert år (utenom 2020), og de andre lagene som har tatt tittelen er NTNUI Rumpeldunk, UiO Quidditch, og Sagene Rumpeldunk. Utover disse har det vært deltakerlag fra Bergen, Sarpsborg, Ås, Vestby og Bærum, samt flere andre lag fra Oslo.

InternasjonaltÅrlig arrangeres European Quidditch Cup, der de beste lagene fra hvert land konkurrerer om å kunne kalle seg Europas beste. Siden 2014 har to eller tre norske lag deltatt hvert år, og den beste plasseringen er NTNUI sin fjerdeplass fra 2017 – blant 32 kvalifiserte lag og nærmere 200 lag på kontinentet.

 


I tillegg arrangeres det også årlige turneringer for landslag, annenhver gang VM og EM (European Games). Norge har sendt lag til hver turnering siden 2015, og tok tredjeplass i EM både i 2015 og 2017, samt fjerdeplass i EM 2022. Til tross for å være et mindre land enn de fleste andre og med færre lag enn mange, har Norge gjennomgående klart å hevde seg mot toppen

Fra NTNUI sine første treninger på gresset på universitetsområdet i Trondheim har sporten vokst betydelig. Samtidig har det hele tiden vært plass til spillere med ulike utgangspunkt, ambisjonsnivåer og nivå av dedikasjon. Rumpeldunkmiljøet består av alt fra svært ambisiøse spillere som trener mye og holder et høyt europeisk nivå, til de som møter opp noen få ganger i året.


Historisk har sporten vært preget av universitetslag, men blant lagene som har deltatt i turneringer har det også vært vgs-lag, vennegjenger og andre grupper. Det første klubblaget utenom universitetslagene, Sagene IF, ble stiftet i 2018 som et tilbud til spillere som ikke lenger er (eller aldri har vært) studenter, og er i dag landets største rumpeldunkklubb