NRF-logo

KLUBBLAG

BSI Rumpeldunk


«BSI, what are we? Waterproof!»


Velkommen til BSI Rumpeldunk – en lidenskapelig klubb stiftet av ivrige medisinstudenter ved Universitetet i Bergen høsten 2015. Vi var opprinnelig en del av BergenMedisinernes Idrettslag, men utviklet oss raskt til å bli et lag for studenter fra flere forskjellige fakulteter og institusjoner. UiB, HVL, NHH, BI, NLA eller Høyskolen Kristiania – vi ønsker deg velkommen uansett hvor du studerer!


Allerede våren 2016 ble vi en del av Bergen Studentidrettslag og skiftet navn fra BMI Rumpeldunk til BSI Rumpeldunk. I dag er laget åpent for alle over 16 år i Bergen, og vi er stolte av å si at vår lidenskap for rumpeldunk strekker seg langt utenfor universitetsgrensene.


Hva gjør oss unike?


I BSI Rumpeldunk handler det først og fremst om å ha det gøy sammen og å lære av hverandre på rumpeldunkbanen. Plassering i turneringer er ikke det vi bryr oss mest om – vi lever heller etter filosofien «tap og vinn med samme sinn». Etter hver kamp gir vi hverandre konstruktive tilbakemeldinger, fokuserer på det positive, og ser fremover til neste utfordring. For oss er det viktigste at alle har det gøy under kampen – det er det som virkelig betyr noe.


Vårt fellesskap


Vi er ikke bare en rumpeldunkklubb; vi er en sammensveiset gjeng også utenfor banen. Dersom vi ikke spiller turnering eller er på trening, finner du oss gjerne hjemme hos ett av medlemmene våre - der vi liker å samles for å spille brettspill eller feire halloween sammen. I tillegg har vi det veldig sosialt på treningene våre. Fra mars/april til oktober/november trener vi ute i all slags vær, men til tross for at klimaet i Bergen ikke er det beste sier ryktene at medlemmene møter opp uansett fordi vi har det så koselig sammen. Dette er også opprinnelsen til mottoet vårt: «BSI, what are we? Waterproof!»


Bli med oss!

Hvis dette høres ut som noe for deg, ta kontakt med oss! Vi arrangerer introduksjonstreninger for nybegynnere i januar og august hvert år, men det er ingen krav til opptak utover lyst til å ha det gøy sammen på trening. Om du er student eller bare nysgjerrig på rumpeldunk, kan du uansett kontakte oss når som helst gjennom året. Vi gleder oss til å bli kjent med deg!


Ta kontakt med oss: 

Instagram: @bsirumpeldunk

Facebook: BSI Rumpeldunk

Epost: rumpeldunk@bsi.no

NTNUI Rumpeldunk


NTNUI Rumpeldunk er Norges nordligste og eldste rumpeldunklag. Vi har en stolt og over ti år lang historie med mange turneringer og gode plasseringer. Mange Rumpeldunk-talenter, både nasjonalt og internasjonalt, har startet hos oss, og det blir stadig flere. Dessuten er vi en del av NTNUI, Norges største idrettsforening. Mange av oss er studenter, men noen av våre spillere har også fortsatt etter fullført studie.


Vi er en veldig sosial gjeng, som liker å møtes etter trening, dra på fest og hyttetur. I tillegg til våre sportslige ambisjoner er det viktig for oss å være en sosial plattform der alle kan være seg selv og finne nye venner.


Vi gleder oss alltid til å møte nye ansikter på trening. Så hvis du er i Trondheim, kom til oss og prøv Rumpeldunk! Alle er velkomne, uansett om man har spilt før eller ikke.


Ta kontakt med oss:

Instagram: @ntnuirumpeldunk

Facebook: NTNUI Rumpeldunk

Epost: rumpeldunk@ntnui.no

Nettside: https://ntnui.no/rumpeldunk/

OSI Quadball


OSI Quadball er Oslos studentlag for sporten med samme navn. Den ble stiftet i 2014 som UiO Quidditch og er dermed landets nest eldste aktive rumpeldunkklubb. Vår klubb har siden 2014 deltatt på alle Norgesmesterskap i rumpeldunk, andre norske og nordiske turneringer,  som for eksmpel Oslo Open og Nordic cup, samt EQC (European Quidditch/Quadball Cup). OSI Quadball har vunnet NM i 2015 og Oslo Open både i 2017 og 2019.


Vi har et hyggelig miljø med tette bånd, og arrangerer andre aktiviteter enn bare kamper og trening. Det er viktig for oss at våre spillere føler seg verdsatt og inkludert. Derfor arrangerer vi mange eventer som brettspillkvelder og hytteturer. Dette gjør det enkelt  å bli gode venner både på og utenfor banen.


Når vi først er på banen er vi en veldig aktiv og engasjert gjeng, med store følelser for klubben vår. Vi kjemper hardt for å vinne kampene våre og nederlagene kan føles veldig harde. Vi klarer likevel å bruke dem som muligheter for å lære av våre feil og skape nye formasjoner og spillsystemer som Toget, Litago og Qmelk (vi liker sjokolademelken vår).


Klubben er egnet for de som vil bli mer aktive og/eller de som allerede driver med trening og sport. Mange i klubben forblir langtids venner fordi de finner folk som deler deres (ofte litt nerdete) interesser, enten det er Harry Potter, Ringenes Herre, brettspill eller annet.


Hvis du vil bli medlem så er det bare å ta kontakt med styret vårt. Den enkleste måten å gjøre det på er å snakke med oss på trening eller sende melding på sosiale medier. Du kan også sende epost.


Ta kontakt med oss:

Instagram: @osiquidditch

Facebook: @OSI Quidditch

Epost: osiquiddtich@gmail.com

Sagene IF Rumpeldunk


Sagene IF Rumpeldunk ble stiftet i 2018 og er dermed Norges yngste, eksisterende rumpeldunklag. Laget ble stiftet av en gruppe som tidligere hadde spilt på studentlag, men som følte seg klare for å spille på et lag med andre ferdigutdannede. De lette en stund etter mulige klubber i Oslo de kunne alliere seg med og landet til slutt på Sagene IF. Sagene IF har et bredt idrettestilbud som strekker seg utenfor de vanlige rammene for de fleste norske klubber, og vi har følt oss velkomne der fra dag én. I dag har Sagene IF Rumpeldunk en god blanding av tidligere spillere fra studentlagene OSI og NTNUI, samt et par spillere som testet ut sporten for første gang i klubben vår og har blitt værende siden det. 


Sagene IF Rumpeldunk har siden vi startet opp deltatt på alle mesterskap, både nasjonale og internasjonale. Klubben har aldri havnet utenfor topp 3 på et norgesmesterskap og vant turneringen både i 2022 og 2023. Sagene sendte også to lag til de nordiske mesterskapene i 2023 og 2024, og kapret både 1. og 2. plass begge gangene. Også internasjonalt har Sagene markert seg, sist med en 6. plass av 32 lag i det europeiske klubbmesterskapet EQC D1 (European Quadball Cup, divisjon 1) i 2024.


Utenfor trening møtes vi også gjerne, og medlemmer av klubben arranger ofte felles julebord, hytteturer, 17. mai-frokost, volleyball og bading. Da klubben fylte 5-års i august 2023 ble dette feiret med en intensiv Mesternes Mester-konkurranse på dagen og en stor fest på kvelden. 

 

Sagene IF Rumpeldunk er egnet for voksne rumpeldunkspillere i Oslo, gjerne som ikke studerer siden Oslo også har et studentlag. Vi har spillere i alderen 19 til 40 år, der flesteparten er i 20-åra eller starten av 30-åra. Dersom dette høres ut som deg og du har lyst til å prøve ut rumpeldunk, er det bare å ta kontakt med oss. Vi er alltid glade for å ta i mot nye spillere!


Ta kontakt med oss:

Instagram: @sageneif_rumpeldunk

Facebook: Sagene IF Rumpeldunk

Epost: lederquidditch@sageneif.com

LANDSLAGET

Vil du være med på landslagstreninger sesongen 24/25?

Internasjonale Turneringer





Hvert år arrangeres det turneringer for landslag, annenhver gang Verdensmesterskap (World Cup) og Europamesterskap (European Games). Norge har sendt lag til hver turnering siden 2015, og tok tredjeplass i EM både i 2015 og 2017, samt fjerdeplass i EM 2022. Til tross for å være et mindre land enn de fleste andre og med færre lag enn mange, har Norge gjennomgående klart å hevde seg mot toppen.


Landslagssamlinger





Det holder 5-7 landslagssamlinger per sesong; 2-3 på høsten og 3-4 på våren. Samlingene består av 4 treningsøkter og 1-2 teori-/videoanalyse økter som holdes over en hel helg. På samlingene får spillerne trene med de beste utøverene i Norge. Dette brukes som en arena for læring og utvikling, som forberedelse til EM eller VM og som vurderingsgrunnlag for endelig uttak til landlaget. 


Spillere blir invitert til landslagssamlingene basert på anbefalinger fra landslags- eller klubbtrenere. 


Uttakskriterier for landslaget


Kvalifiseringskriterier fra IQA pt. 1


For å kunne spille for det norske landslaget må en spiller oppfylle ALLE de følgende kravene: 


  • Være 18 år innen første turneringsdag av mesterskapet
  • Ikke være medlem at en annen nasjons landslag den gjeldende sesongen. Dette inkluderer A- og B-landslag, treningsgruppe, trenerteam og annet apparat
  • Ha et godt forhold til IQA og ikke være under etterforskning av en NGB, Quidditch Europe eller IQA 
  • Ikke være utestengt fra turneringer hverken av en NGB eller av Quidditch Europe eller IQA

Kvalifiseringskriterier fra IQA pt. 2


For å kunne spille på det norske landslaget må en spiller også oppfylle ETT av de følgende kravene:

 

  • Har norskt statsborderskap
  • Har permanent oppholdstillatelse eller varig oppholdsrett
  • Har bodd i Norge de siste 3 årene før mesterskapet
  • Har kun spilt rumpeldunk i Norge
  • Har spilt rumpeldunk i Norge minimum de siste 10 månedene før første dag av mesterskapet OG bor ikke i en NGB som deltar i det samme mesterskapet

Vurderingskriterier fra NRF



I tillegg til kravene satt av IQA vil spillere bli vurdert av trenerteamet og en seleksjonskomité. Det er trenerteamet som setter krav til hva som forventes av spillerne, men som regel må spillere møter på minst én landslagssamling i løpet av sesongen for å kunne være del av landslaget i et mesterskap. Det sees etter utøvere som ønsker å legge ned en innsats for å kunne konkurrere om en topp-plassering i mesterskapet. Videre ønkes det lagspillere med et høyt individuelt nivå som kan tilpasse seg ulike spillestiler. Det er også viktig at spillerne bidrar til et positivt og inkluderende lagmiljø.