Hvert lag kan ha opp til 21 spillere der 6 er på banen samtidig. Det kan maksimum være 3 spillere av samme kjønn på banen.
Når snoppen kommer på etter 20 minutter kan laget sette på en ekstra spiller av valgfritt kjønn.
Posisjonen til spiller indikeres av fargen på hodebåndet deres.
Hvert lag vil ha:
Keepere og Jagere spiller med sluffen (volleyballen). Denne sentrer de mellom seg og forsøker og score ved å kaste den gjennom en av de tre ringene på motstanderens side av banen. Dette gir laget 10 poeng.
Motstanderens jagere og keeper forsvarer ringene sine ved å takle spillere og bryte pasninger.
Knakkere spiller med klabbene (dodgeballene). Denne kaster de på motstandere for å skyte dem ut av spill.
En spiller som har blitt truffet av en klabb kastet av motstanderlagets knakkere må slippe ballen de holder, gå av limen sin og løpe tilbake til sine egne ringer før de kan bli med i spillet igjen.
Speidere kommer først på etter spilte 20 minutter. Deres oppgave er å fange snoppen som er en hale festet bakpå shortsen til en dommer kledd i gult. Et snoppfang gir laget 30 poeng.
Dersom laget som fanger snoppen har flest poeng etter snoppfanget, avslutteskampen og laget vinner. Hvis dette ikke er tilfelle fortsetter kampen inn i en ekstraomgang.
Regelbok og norske regelendringer
Dersom du vil forberede deg til en turnering, til en dommertest eller bake lære mer om rumpeldunk, kan du finne den fulle regelboka og regelendringer kun gjeldende for Norge her.
Rumpeldunk er en av få fullkontaktsporter der spillere av alle kjønn kan delta på lik linje. Sporten oppstod i USA i 2005, og kom til Norge i 2012 da Bergliot Kulsrud Storruste og Ella Stokke startet NTNUI Rumpeldunk. I løpet av noen måneder dukket det opp flere lag, og våren 2013 ble det for første gang arrangert NM med seks deltakerlag. Vinneren og den første Norgesmesteren ble Lambertseter 1.
Siden har det vært arrangert NM hvert år (utenom 2020). Andre lage som har kapret NM-tittelen er NTNUI Rumpeldunk, UiO Quidditch, og Sagene Rumpeldunk. Utover disse har det vært deltakerlag fra Bergen, Sarpsborg, Ås, Vestby og Bærum, samt flere lag fra Oslo.
Fra NTNUI sine første treninger på gresset på universitetsområdet i Trondheim har sporten vokst betydelig. Samtidig har det hele tiden vært plass til spillere med ulike utgangspunkt, ambisjonsnivåer og nivå av dedikasjon. Rumpeldunkmiljøet består av alt fra svært ambisiøse spillere som trener mye og holder et høyt europeisk nivå, til de som møter opp noen få ganger i året.
Historisk har sporten vært preget av universitetslag, men blant lagene som har deltatt i turneringer har det også vært vgs-lag, vennegjenger, lag fra folkehøyskoler og andre grupper. Det første klubblaget utenom universitetslagene, Sagene IF, ble stiftet i 2018, og har siden det vært et tilbud til spillere som ikke lenger er (eller aldri har vært) studenter. I dag er Sagene IF landets største rumpeldunkklubb.
Norges Rumpeldunkforbund (NRF) er det styrende organet for rumpeldunk i Norge. NRF fremmer idretten nasjonalt og representerer norsk rumpeldunk internasjonalt, både inn mot Quidditch Europe og IQA. Forbundet står for organieringen av de største turneringene i Norge, som NM og Norgesserien, samt organisering av det norske landslaget.
Dersom du er interessert i å vite mer om NRF og jobben styret gjør, kan du finne mer i vedtektene, årsmøterreferater og referater fra årets styremøter her: